2018 STRØM I HJERNEN

STRØM I HJERNEN 6. og 9. MARTS

Teater freezeProductions gør hjernerystelse synligt, gennem kunst!
“Altoverskyggende – Stilhedens grusomheder” Illustration af Kirsten K. Kester

“Strøm i Hjernen” blev afholdt på Åbne Scene (Godsbanen, Aarhus) d. 6. og 9. marts 2018. Laboratoriet var åbent for alle og blandt deltagerne var hjernerystelsesramte, pårørende, sundhedsfagligt personale, illustratorer og  øvrige interesserede.

Programmet kulminerede med en udtryksfuld og fængslende visning af lydkunstneren Birgit Løkkes, videodesigneren Jens Mønsteds og danseren Bo Madvigs umiddelbare fortolkninger af personlige historier fra hjernerystelsesramte.

Illustration: Jens Mønsted. Foto: Nils Johansen.

Du kan læse ISCENE’s reportage fra fredagens program inklusiv de kunstneriske bearbejdelser her.

“Strøm i Hjernen” er en del af et længerevarende research, som i 2019/20 udfoldes til en forestilling. Følg processen fremadrettet her på hjemmesiden eller på vores Facebook.

“STRØM I HJERNEN” PÅ STATENS MUSEUM FOR KUNST

Den 16. marts besøger Hanne Trap Friis og Birgit Løkke, Bo Madvig og Jens Mønsted Statens Museum for Kunst i forbindelse med, at de kunstneriske bearbejdelser udarbejdet under “Strøm i Hjernen” er en del af programmet for SMK Fridays: Kunsten i hjernen / Hjernen i kunsten.  SMK Fridays er fra kl. 16-22, gratis og åbent for alle.

Læs mere her.

Danser Bo Madvig, Strøm i Hjernen. Foto: Nils Johansen.
TAK!

Laboratoriet blev arrangeret af Teater freezeProductions i samarbejde med Godsbanen Århus (Åbne Scene) og i sparring med Hjernerystelsesforeningen. Tusind tak for samarbejdet!

Tak til støttegiverne Aarhus Kommunes Kunstråd og Region Midtjylland.

Tak til kunstnerne Birgit Løkke, Bo Madvig og Jens Mønsted, illustratorerne Rebecca Rosenquist Weinkouff og Elisabeth Andersen, fotograf Nils Johansen, kunstner Kirsten K. Kester og naturligvis alle oplægsholdere og deltagere.

PROGRAMMET FOR “STRØM I HJERNEN”

Den 6. marts: Personlige fortællinger

Udveksling og deling af personlige fortællinger om hjernerystelse samt dialog i plenum blandt deltagere. Fortællingerne akkompagneres af dokumentarisk stregtegning og illustration.

Den 9. marts: Kunstnerisk bearbejdelse

Kan kunsten udtrykke hjernerystelse? Og kan vi hele igennem kunsten? Birgit Løkke (lydkunstner) Jens Mønsted (videodesigner) og Bo Madvig (danser) bearbejder hjernerystelsesramtes personlige fortælling med hver deres kunstnerisk udtryk – med efterfølgende visning.

DOWNLOAD INVITATIONEN SAMT HELE PROGRAMMET HER