UDSIGT & BLOK4

– TO FORTÆLLINGER FRA GRØNLANDS BETON.

BLOK 4 er Kim Leines første teaterstykke, og havde sin verdenspremiere i Nuuk.
Danske Søren bor i ”sletten” (betonområde i Nuuk) med sin kone Marianne og deres to børn. Søren forelsker sig hovedkulds i den  grønlandske kvinde Aviaja, som også bor i betonblokkene.
’BLOK 4’  er skrevet med Leines skarpe pen, og forestillingen er på samme tid  en kærlighedshistorie, en erotisk tragedie samt en rammende histo rie om forholdet mellem danskeren og grønlænderen.

’UDSIGT’ af Makka Kleist er en fortælling baseret på personlige oplevelser. Vi møder en ældre kvinde, der fortæller om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i betonen. Om da manden skulle dræbe sine 16 hunde, og om glæden ved at få rindende vand. Historien bliver fortalt i et fornemt fortællergreb, hvor vi alle bliver inviteret ind i et stærkt levet liv.
Makka Kleist er én af de førende grønlandske skuespillere og historiefortællere og har bl.a. optrådt på Grønlands Nationalteater, teatre i Canada samt i Norge.

Turnéplan for UDSIGT & BLOK 4  20/21
ANMELDELSER

“Sletten//Narsarsuaq is the most powerful piece of theatre I have ever seen. The highlight of the Nuuk Nordic Culture Festival in 2019 for me, I am still deeply affected by these stories and the remarkable performances I experienced.”

-Blogger Lisagermanyphotografy.

“Virkningen på publikum var meget effektfuldt og fascinerende, og skabte nærhed og inderlighed……Lang de fleste publikummer blev følelsesmæssigt rørt, både med glæde og med indresorg. Det var virkeligt anderledes teateroplevelse af både de nemt genkendelige ting,men også af de mange usagte følelsesmæssigeinteraktioner, der har udspillet sig menneskerimellem i blokkene”

-Juaaka Lyberth, Sermitsiaq AG.

“Der er afgjort væsentlige budskaber i både Udsigt og Blok 4.”

-Trine Wøldiche, Information

“… et forløb, der i et fint dramaturgisk forløb skildrer, hvor galt det kan gå, når en dansk mand med rygsækken fyldt med problemer, han vil flygte fra, slår sig løs i Grønland …”Udsigt” giver indsigt.”

-★★★★★ Kirsten Dahl, Stiften

“Grønlandsk Teater giver blanke øjne du
kan spejle dit danske hjerte i”

-★★★★★ Ambjørn Happy, Kulturnyt

“Hen imod den afgørende slutning må man kaste los, da hele seancen slutter med den smukkeste grønlændersang, der i et voluminøst ekko bjergtager publikum til en montage af landskaberne og menneskene, der bor der….som samlet oplevelse er de bestemt et kig værd. “

 Thormod S. Kamban, Ungt teaterblod

MEDVIRKENDE

BLOK 4: Helene Kvint,  Karina Møller  og Thomas Knuth.
UDSIGT: Makka Kleist
Dramatikere: Kim Leine og Makka Kleist
Instruktør: Hanne Trap Friis
Komponist: Hans Ole Amossen
Oversætter: Karina Møller, Makka Kleist, performerne

Filmklipper: Michael Lindskov Jacobsen
Film kredits: Ànorâk Film

Plakat: UDSIGT & BLOK 4